• Svježe
Finski marinaca (zima, 1940) 1/35 Veliki plastični model Kit ICM35566

Finski marinaca (zima, 1940) 1/35 Veliki plastični model Kit ICM35566

procjena:
HRK 68.91

Iz robe
U skladištu

Sastojci : Pješaštvo.Vrsta : Set plastičnih modela.Povijesna razdoblja : 1940 godine. Mjerilo : 1/35. Opis seta : 4 figure u različitim položajima.6. prosinca 1917 godine Finski je senat proglasio Finsku nezavisna država.18 (31) prosinca 1917 godine, Savjet Narodnih komesari РСФСР okrenuo Всероссийскому Središnjem izvršnom odboru (ВЦИК) s prijedlogom priznati nezavisnost Republike Finske.22. prosinca 1917 godine (4. siječnja 1918 godine) je Ruski Centralni izvršni odbor odlučio je da prizna nezavisnost Finske.U siječnju 1918. godine u Finskoj počeo građanski rat, u kojem su "crveno" uz podršku Sovjetske Rusije opirala "bijele", podržan od strane vojnika u Njemačkoj i Švedskoj.Rat završio u svibnju pobjede "bijelih".Finski "bijeli" podržali сепаратистское pokret u Istočnoj Karelia, pridružio mu se u ožujku.Маннергейм u svojoj "zakletve na мече" 23. veljače 1918 godine javno je pozvao na osvajanje Istočne Karelia, ranije nije dio Finski sastav vojvodstva.Započeo je prvi sovjetsko-finski rat u vrijeme građanskog rata, već u Rusiji i vojna intervencija je trajala do kraja 1920., kada je bio zatvoren Тартуский (Юрьевский) mirovni ugovor.Sve Печенгская općina (Петсамо), dio Рыбачьего i Srednje poluotoci, kao i niz otoka u Barentsovom moru povukli Finskoj.Ukida Фридрихсгамский mirovni sporazum, Тартуский zacementirao suverenitet Finske nad područjima, poslane Finski княжеству sastav Ruskog carstva, uključujući Выборгское наместничество.Neki finski politike, kao što je Юхо Паасикиви, smatrali ugovor kao "previše dobar mir", u uvjerenju da velike sile idu na kompromis samo onda kada je to hitno potrebno.Маннергейм, ex aktiviste i vođe separatista u Karelia, naprotiv, smatrali ovaj svijet je sramota i izdaja sugrađana, a predstavnik Ребола Boby Сивен застрелился u znak protesta.

Detaljne specifikacije

Dodaci proizvoda

Rs Predstavlja: Soft Rock

HRK 90.69

Službeno licencirani glazbena zbirka Rolling Stone je Svaka pjesma na 100% je originalnim računom originalnog izvođača Svaki paket uključuje opsežne bilješke o glazbi i kulturi To je

Obavijesti

Unesite svoj e-mail da biste se prijavili i dobili najbolje ponude i varijante naše trgovine. Nikada ne šaljemo neželjenu poštu. Najbolje cijene i zajamčeni izvrstan izbor.