Suradnje

Suradnja s FZSRI, 17.09.

Rezultati testiranja u RI

Tvrtka FizioTech ostvarila je drugu suradnju 17.09.2020 s Fakultetom zdravstvenih studija u Rijeci u obliku istraživanja gdje se  ispitivala funkcionalnost FizioTech-ovog uređaja za dozirano opterećenje -ReStep.

Uspješno testiranje

Napravljena je PoC studija gdje su se uspoređivali podatci sa ReStep uređaja sa zlatnim standardom u mjerenju pritisaka stopala – baropodometrijska platforma PEDANA . Parametri koji su uzeti u obradu su Peak load i Loading rate. Rezultati su pokazali da je ReStep validno rješenje u mjerenju opterećenja te efikasno biofeedback rješenje za pacijente kojima treba auditivna ili taktilna dojavna informacija prilikom doziranog opterećenja.

Tokom testiranja snimljena su dva koraka na PEDANA uređaju, dok je osoba nosila ReStep uređaj. Na Slici 1. možemo plavom bojom vidjeti rezultate tri koraka našeg uređaja ReStep i dva koraka očitana PEDANA platformom (narančastom i zelenom bojom). Možemo primijetiti da su očitani koraci ReStep uređaja u dozvoljenoj granici razlike. Kod prvog koraka maksimalna razlika Peak Load-a iznosi 4%, a kod drugog koraka iznosi 12%. 

Rezultati testiranja u RI

Slika 1. Rezultati ReStep-a (plavo) u usporedbi s PEDANA rezultatima

Projekt "FizioTech, razvoj inovativne rehabilitacijske tehnologije" je sufinancirala Europskog unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *